woensdag 18 april 2007

Jobadvertentie moet startloon prijsgeven

Wellicht heeft u dit al eens meegemaakt. In een zoektocht naar een nieuwe betrekking vindt u de job van uw leven. U solliciteert enthousiast, heeft een geweldig inhoudelijk sollicitatiegesprek en een goede indruk over het bedrijf. Tot het loon ter sprake komt en uw enthousiasme wegzakt om plaats te maken voor diepe teleurstelling. Ondertussen heeft u veel tijd verloren. Had u maar eerder geweten dat dit loonbriefje eraan vast hing…

In Britse jobadvertenties zie je vaak een indicatie van het startloon: “£25 000 per annum, gross to start” bijvoorbeeld. Op zich interessant om een idee te krijgen van het loon voor een bepaalde functie.

In Belgiƫ kunnen werknemers moeilijk betrouwbare looninformatie vinden over de functies die hun interesse wekken. Voor pas afgestudeerden gaat dat nog moeilijker omdat zij helemaal geen vergelijkingsbasis hebben. Zou het geen goed idee zijn om werkgevers te verplichten het loon te vermelden bij elke jobadvertentie die ze plaatsen? Pas dan kan iedereen perfect vergelijken.

Uit een recent onderzoek van SD WORX blijkt alvast dat 86% van 3.123 werknemers dit een prima idee vindt. Van de leidinggevenden kan 80% zich in dit voorstel vinden. Er is dus behoefte aan, zo blijkt uit de cijfers. Moeten we lonen open en bloot communiceren in jobadvertenties of toch maar niet?

1 opmerking:

Anoniem zei

Ben er voorstander van. Maar veel bedrijven gaan zich belachelijk maken door geen reeele lonen te tonen.

Zelf al eens geprobeerd om eerst via mail het loont te weten te komen voordat ik effectief solliciteer.
Reacties zijn dan heeeeel koel en je moet maar eerst solliciteren voordat ze je deze info geven. Of er wordt gewoon niet meer gereageerd.
Maar ik heb er niet alitjd tijd voor...